Використання інновацій у допоміжному виробництві промислових підприємств Азербайджану

Автор(и)

  • A.A. Huseynova Институт Экономики НАН Азербайджана

Ключові слова:

інновація, виробничий процес, допоміжне виробництво, підприємство, техніка, технологія

Анотація

У статті дається характеристика виробничого процесу, особливо робиться наголос на розвитку допоміжного виробництва та обслуговуючого, що виявляє вплив на весь виробничий процес. У цьому зв'язку виникає потреба в інноваційному розвитку допоміжного виробництва, у постачанні його новою технікою і технологією. Далі дається аналіз стану виробництв на промислових підприємствах республіки. Відзначається, що якісне і своєчасне виконання основного виробничого процесу залежить безпосередньо з діяльністю допоміжного та обслуговуючого виробництва. Автор акцентує увагу на інноваційній діяльності промислових підприємств, відзначаючи при цьому її переваги і недоліки. У заключній частині дано конкретні висновки та пропозиції.

Біографія автора

A.A. Huseynova, Институт Экономики НАН Азербайджана

диссертант

Посилання

Надиров А.А. Вопросы развития экономики суверенного Азербайджана. Баку: Элм, 2001, 452 с.

Нуриев А.Х. Комплексное совершенствование экономической и административно-территориальной структуры Азербайджанской Республики. Баку: Элм, 1991, 74 с.

Гусейнов Т.А. Экономика предприятия. Баку: Сяда, 2005, 560 с..

Султанова Р.П. Машиностроительный комплекс Азербайджана в условиях развития рыночных отношений. Баку: Изд-во «Элм», 1998, 280 c..

Самед-заде Ш.А. Производственный менеджмент. Баку: Элм, 2006, 374 с.

Отчёт о деятельности Кабинета Министров Азербайджанской Республики в 2012 году. Баку: Кабинет Министров Азербайджанской Республики, 422 с.

Промышленность Азербайджана. Госкомстат. Баку: Изд-во «Сяда», 2012, 278 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-08-10

Номер

Розділ

Наукові записки