Особливості видів і напрямів бенчмаркінгу транспортного підприємства

Автор(и)

  • V. Shuklina Херсонский национальный технический университет
  • A. Bairova Херсонский национальный технический университет

Ключові слова:

бенчмаркінг, конкурентоспроможність, транспортне підприємство, послуга

Анотація

У статті розглянуті види і напрямки, а також саме поняття бенчмаркінга як маркетингового інструменту, його мету та основні етапи проведення. Виявлено та систематизовано особливості бенчмаркінга транспортного підприємства. Описані правила проведення аналізу переваги, дотримання яких може вивести фірму на новий рівень, поряд з найкращими підприємствами з надання транспортних послуг. Розглянута історія розвитку бенчмаркінгу, як науки. Були визначені фактори, що впливають на позитивні результати від нововведень у процесі проведення бенчмаркінгу на транспортному підприємстві. Охарактеризовані принципи бенчмаркінгу транспортного підприємства. Також були виявлені проблеми, що виникають при зборі інформації для порівняльного аналізу переваги за характеристиками самого підприємства та підприємств-лідерів у даній галузі. Обґрунтована доцільність проведення бенчмаркінгу у транспортній галузі, як інструменту маркетингового дослідження в умовах жорсткої конкуренції на ринку транспортних послуг.

Біографія автора

V. Shuklina, Херсонский национальный технический университет

к.е.н., доцент

Посилання

Бенчмаркинг: все лучшее — себе // Журнал “Cекрет фирмы" (№ 1, сентябрь, 2011)

Метод «Бенчмаркинг». – [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.inventech. ru/ pub/methods/metod-0029

Гурч Л.М., Ченчик А.М. Маркетингові дослідження ринку транспортних послуг / Л.М. Гурч, А.М. Ченчик // Національний транспортний університет. – 2011. – С.34-42.

Дрьомін М.С. Маркетинговий аналіз транспортного ринку // Економіка та підприємництво: 36. наук. пр. молодих учених та аспірантів. - Вип. 9 / Відп. ред. С.І. Дем'яненко. - К.: КНЕУ, 2012. – С. 99-106.

Бенчмаркинг — выгодно ли учиться у других? Маслов Д.В., Белокоровин Э.А. – [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.cfin.ru/ management/controlling/benchmarking.shtml?printversion

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-08-10

Номер

Розділ

Статті