Перспективи і специфіка інтеграційних зв'язків Азербайджанської Республіки.

Автор(и)

  • E.M. Qojayeva Бакинский Университет Бизнеса
  • S. A. Huseynova Азербайджанский Государственный Экономический Университет

Ключові слова:

економічне співробітництво, інтеграційні процеси, розвиток нафтового і ненафтового секторів, глобалізація, товарообіг, національна економіка

Анотація

У статті, авторами вказується, що подальше поглиблення широкомасштабних реформ, що проводяться в нашій країні, відкрив сприятливі можливості для прискореного розвитку, що, у свою чергу, створило умови для підйому суспільства на більш високу ступінь соціально- економічного прогресу. Тому, урядом було вжито важливі кроки щодо поліпшення інвестиційного середовища в країні, а державне управління перебудовано відповідно до сучасних критеріїв. Таким чином, автори відзначають, що Азербайджаном за останні роки досягнуто: стабілізація макроекономіки, значні успіхи на шляху самозабезпечення продуктами харчування, процес приватизації і розвиток як нафтового, так і ненафтового сектора.

Біографії авторів

E.M. Qojayeva, Бакинский Университет Бизнеса

д.ф.э.н. ст. преподаватель кафедры «Финансы»

S. A. Huseynova, Азербайджанский Государственный Экономический Университет

д.ф.э.н. ст. преподаватель кафедры «Экономическая теория - 2»

Посилання

Аббасов Ч. Экономика Азербайджана на путях глобализации.- Б.: Элм, 2007.- 384 с.

Государственный комитет по статистике Азербайджанской Республики. [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.azstat.org/.

Бородулина Л.П., Кудряшова И.А., Юрга В.А. Международные экономические организации: Учеб. пособие.- М.: Экономист, 2005. - 298 c.

Суэтин А.А. О причинах современного финансового кризиса // Вопросы экономики. – 2009. - №1. - с. 40-51.

Халафов Х. Международные экономические организации в системе международно- правового регулирования / Халафов Х. – Баку, 2005.

Гусейнова X. Азербайджан в системе европейских интеграционных процессов (1991-1997). Баку: Военное издательство, 1998, с. 7.

Велизаде И. ТРАСЕКА - конкретные перспективы глобальных процессов.// Возрождение - XXI век, январь 1999, № 11.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-08-10

Номер

Розділ

Статті