Інвестиційна діяльність у будівництві Азербайджану

Автор(и)

  • I. Hasanov Азербайджанская нефтяная академия

Ключові слова:

іноземні інвестиції, ненафтовий сектор, інвестиційна політика, конкурентоспроможність економіки, будівельно - промислова індустрія

Анотація

У статті, розглядається залучення в економіку країни іноземних інвестицій, що є важливою складовою частиною стратегії економічного розвитку Азербайджанської Республіки. Необхідно відзначити, що політична стабільність та економічний розвиток країни в останні роки сприяли зростанню зацікавленості іноземних держав у вкладенні довгострокових інвестицій в економіку Азербайджану. Таким чином, автор, зазначає, що на даний момент в країні проводяться заходи по послідовному здійсненню економічних реформ, поліпшення бізнес середовища, розвитку ненафтового сектора нарівні з нафтовим з метою залучення інвестицій в економіку країни для здійснення урядом політики «відкритого вікна».

Біографія автора

I. Hasanov, Азербайджанская нефтяная академия

к.э.н., доц. кафедры «Экономика и менеджмент отраслей энергетического комплекса»

Посилання

Законодательство Азербайджанской Республики [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.vescc.com.

Портер М. Конкуренция. – М.: Вильямс, 2002. – 495 с.

United States Agency for International Development (USAID). [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.usaid.gov/.

Государственный комитет по статистике Азербайджанской Республики. [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.azstat.org/.

Сафаров А.Н. Анализ формирования механизмов управления строительно-промышленной индустрии в Азербайджане на муниципальном уровне // Российское предпринимательство. — 2010. — № 8 Вып. 1 (164). — c. 158-163. — http://www.creativeconomy.ru/articles/10786/

Azerbaijan Issues and Options Associated with Energy Sector Reform. – World Bank, Washington, D.C., 2005, c. 3, 4, 15.

Инвестиции в экономику Азербайджана сокращаются // Информационное агентство «Regnum», 22.07.2008 г.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-08-10

Номер

Розділ

Статті