Тенденції розвитку банківського сектору транзитивних економік країн ПСЄ та СНД в умовах глобальної кризи.

Автор(и)

  • D.O. Levchenko ДонНУ

Анотація

Стабільність фінансових систем більшості країн ПСЄ та СНД знаходиться під впливом ситуації у євро зоні у зв’язку з тим, що висока частка експорту цих країн орієнтована на цей сектор світової валютної системи. Наприклад, спреди CDS цих країн знаходяться у прямій залежності від спредів євро зони. Валюти цих країн також мають більш тісний зв’язок з євро зоною, ніж з іншими ринками, що формуються, на відміну від країн Азії, Латинської Америки, Близького Сходу та Африки, які стали більш незалежними від провідних валют світу. Після початку глобальної фінансової кризи 2008 р. на відміну від інших регіонів світу в країнах ПСЄ та СНД продовжує спостерігатись відплив транснаціонального банківського капіталу. Причинами цього факту є декілька факторів, включаючи зменшення попиту на кредити, дефіцит фондів, збільшення регуляторних вимог до банків з боку країн, що приймають.

Метою даної роботи є визначення тенденцій розвитку банківського сектору транзитивних економік країн ПСЄ та СНД в умовах глобальної кризи.

Біографія автора

D.O. Levchenko, ДонНУ

аспирант кафедри «Міжнародна економіка»

Посилання

Быкова Н.И. Роль банковской системы региона в повышении инвестиционной активности / Н.И. Быкова — СПб, 1999. — 159 с.

Стрельцова Н.Т. Финансы и банки в условиях перестройки экономики/ Н.Т. Стрельцова /Институт экономики и организации промышленного производства СО РАН. — Новосибирск: Издательство ИЭОПП СО РАН, 1999 — Ч.1.: Финансы в переходный период, 1999. — 237 с.

Жилинский С.Э. Предпринимательское право: правовая основа предпринимательской деятельности: Учеб. / С.Э. Жилинский — 2-е издание, испр. и доп. — М.: Норма: Инфра-М, 1999. — 661 с.

Сапрыкин И.В. Маркетинговая стратегия планирования корпоративных клиентов коммерческого банка: Практ. пособие для работников универсал, коммерч. банков/ И.В.Сапрыкин /Академия нар. хоз-ва при Правительстве РФ, Ин-т менеджмента и маркетинга, Центр банков, менеджмента. — М7: Гелла принт, 1999. — 142 с.

Goldstein M. The case for an international banking standard. — Washington: Inst, for Intern. Economocs, 1997. — 108 p.

Національний банк України, http://www.bank.gov.ua 7. The Bankers’ Almanac. – London, 1999 - 2001

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті