Розвиток транскордонної співпраці України з прикордонними регіонами країн ЄС у сфері підвищення енергоефективності.

Автор(и)

  • V.V. Zasadko Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень у м. Львові

Ключові слова:

транскордонне співробітництво, прикордонний регіон, Європейська політика сусідства, енергетична сфера

Анотація

У статті проаналізовані основні проблеми, що стримують розвиток транскордонного співробітництва у сфері енергетики та енергоефективності, перешкоджають інтеграції України до спільного європейського енергетичного ринку, обґрунтовані напрями їх вирішення.

Біографія автора

V.V. Zasadko, Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень у м. Львові

старший науковий співробітник

Посилання

Key World Energy Statistics 2009. International Energy Agency [Електронний ресурс]. – Режим доступу.– www.iea.org.

Офіційна інтернет-сторінка Міністерства палива та енергетики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу.– www.mpe.kmu.gov.ua.

Енергоефективність як ресурс інноваційного розвитку: Національна доповідь про стан та перспективи реалізації державної політики енергоефективності у 2008 році / С.Ф. Єрмілов, В.М. Геєць, Ю.П Ященко, В.В. Григоровський, В.Е. Лір та ін. – К., НАЕР, 2009. – 93 с.

Офіційна інтернет-сторінка Міністерства палива та енергетики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу.– www.mpe.kmu.gov.ua.

Енергетична стратегія України на період до 2030 року [Електронний ресурс]. – Режим доступу. – http://zakon.rada.gov.ua/signal/kr06145a.doc.

European Neighbourhood & Partnership Instrument. Strategy Paper 2007-2013. Executive Summary (Офіційний сайт Європейської Комісії http://ec.europa.eu/).

Виконання Меморандуму між Україною та Європейським Союзом про порозуміння щодо співробітництва в енергетичній галузі протягом 2010 року. П’ятий спільний звіт Україна-ЄС [Електронний ресурс]. – Режим доступу. – http://ec.europa.eu/energy/international/bilateral_cooperation/- doc/ukraine/2010_11_22_report_ukr.pdf.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті