Міграція висококваліфікованих кадрів з України в сучасних умовах.

Автор(и)

  • Yu.V. Orlovska Державний вищий навчальний заклад «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» (м. Дніпропетровськ)
  • I.Ye. Rielina Державний вищий навчальний заклад «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» (м. Дніпропетровськ)

Ключові слова:

проблеми міграції, освітній потенціал, розвиток власного освіти, зарубіжні фахівці

Анотація

У статті розглянуті існуючі та можливі проблеми міграції висококваліфікованих кадрів в країнах Західної Європи та в Україні в сучасних умовах. Доведено, що найближчим часом освітній потенціал визначатиме статус нації у світі, цим і пояснюються величезні вкладення держав у розвиток власної освіти та запрошення зарубіжних фахівців.

Біографії авторів

Yu.V. Orlovska, Державний вищий навчальний заклад «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» (м. Дніпропетровськ)

д.е.н., проф., зав. каф. міжнародної економіки

I.Ye. Rielina, Державний вищий навчальний заклад «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» (м. Дніпропетровськ)

аспірантка каф. міжнародної економіки

Посилання

Балабанова Г.П. Трудова міграція в Україні в умовах глобалізації// Держава та регіони. – 2008. - №2. – С.9 – 13.

Вишневська О.А. Сучасна міжнародна трудова міграція та державна міграційна політика// Статистика України. – 2008. - №2. – С.87 – 91.

Гайдуцький А.П. Масштаби трудової міграції українців за кордон// економіка та держава. – 2007. - №8. – С.82 – 86.

Гайдуцький А.П. Світовий ринок міграційного капіталу та економічна криза 2008-2009 років// Вісник НБУ. – 2010.- №1. – С.34-37.

Кулик Р.В. Вплив міграційних процесів на європейський ринок праці: український аспект// Економіка та держава. – 2009. - №11. – С.117 – 120.

http://www.ukrstat.gov.ua – Державний комітет статистики.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті