Особливості впровадження стійких конкурентних переваг підприємств космічної галузі України.

Автор(и)

  • V.Yu. Omelchenko Київський національний торговельно-економічний університет

Анотація

Для досягнення Україною економічної самодостатності та високого конкурентного статусу у світовій економіці, безальтернативним, на наш погляд, є її розвиток на базі новітніх високих технологій та послуг. У цьому плані, як свідчать експертні оцінки українських науковців, найбільші конкурентні переваги на світових ринках мають: ракетно-космічна галузь, літакобудування, розробка нових матеріалів, біо- і нанотехнології [2]. Космічна галузь має значний науково-технічний потенціал, який являє собою сукупність елементів, необхідних для нарощування стійких конкурентних переваг суб’єктів господарювання і їх готовність до постійних змін в умовах техноглобалізму. Метою даної статті є визначення особливостей впровадження стійких конкурентних переваг космічної галузі України в умовах ринкової моделі господарювання.

Біографія автора

V.Yu. Omelchenko, Київський національний торговельно-економічний університет

аспірант

Посилання

Бураковський І. До питання про концептуальні засади формування зовнішньоекономічної політики країни з перехідною економікою. // Збірник праць вчених. Вип. 14. / Відп. ред. В. Є. Новицький. – К.: Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАУ України, 1998. – С. 42-48.

Варналій З., Мазур І. Рейдерство в Україні: передумови та шляхи подолання / Стратегічні пріоритети. – 2007. – № 2 (3) – с. 129-136.

Довгий О. Технологічна політика як елемент державного втручання у міжнародні конкурентні процеси. Національна Академія Наук України, Інститут світової економіки і міжнародних відносин. // Науковий журнал «Стратегія розвитку України. – № 2. – К., 2005.

Корецький М., Дегтяр А., Дацій О. Стратегічне управління. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 200 с.

Прокоп’єва А. Інституційна політика України в умовах відкритості економіки // Україна в міжнародних економічних відносинах в умовах глобалізації / Міжнародна наукова конференція. – Київ, 4 липня 2002 року. – К.: ІСЕМВ НАН України, 2002. – С. 15-18.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті