Методологічні основи стратегічного планування розвитку туризму в регіоні

Автор(и)

  • I. Shpylovyi Державна атестаційна комісія

Ключові слова:

стратегічне планування, розвиток туризму, принцип, методологія, регіон

Анотація

В статті надано методологічне обґрунтування стратегічного планування розвитку туризму в регіоні, виділено першочергові функції стратегічного планування розвитку туризму. Виокремлено основні завдання планування розвитку туризму на національному рівні. Досліджено тісну взаємодію між різними рівнями державної та виконавчої влади, а також залучення органів місцевого самоврядування та територіальних громад для успішної реалізації національних та регіональних програм розвитку туризму. Представлено процес розробки стратегічного плану розвитку туризму в регіоні, що має циклічний характер і спрямований на комплексний розвиток факторів попиту та пропозиції, його фізичних і інституційних елементів, удосконалено систему принципів стратегічного планування розвитку туристичної сфери шляхом модифікації загальних методологічних положень та доповнення специфічних принципів. Виокремлено систему заходів, яка буде сприяти переходу до сталого розвитку туризму в регіоні.

Біографія автора

I. Shpylovyi, Державна атестаційна комісія

к. н. держ. упр., головний спеціаліст відділу суспільних, економічних та гуманітарних наук

Посилання

Костючко В.М. Концепція розвитку туризму в територіальному утворенні як основа розроблення стратегічного плану / В.М. Костючко// Маркетинг та логістика в системі менеджменту: Матерiали міжнар. наук.-практ. конф., Львів, 2006 р. − НУ “Львівська політехніка”. − С. 162-163.

Розвиток туризму в умовах сучасних інтеграційних процесів / Тези доповідей та повідомлень Міжнародної науково-практичної конференції. - М., 1997.

Стратегія сталого розвитку України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.slideshare.net/opitnaa/ss-9734851

Борущак М. Проблеми формування стратегії розвитку туристичних регіонів: Монографія. − Львів: Інститут регіональних досліджень НАН України, 2006. − 288 с.

Борущак М. Стратегия развития туристского региона: теория, методология, практика: Монография. − Минск: БГЭУ, 2002. − 166 с.

Шведське агентство з охорони навколишнього середовища (Environmental Protection Agency − SEPA). – Режим доступу: http://www.sepa.org.uk

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті