Розвиток регіонів в контексті реформування системи оподаткування нерухомості.

Автор(и)

  • A. Suray Черкаський державний технологічний університет

Ключові слова:

земельний податок, рента, рентні платежі, нерухомість, розвиток регіону

Анотація

Дана стаття присвячена дослідженню рентних платежів як категорії, яка є необхідною умовою створення науково обґрунтованої системи оподаткування нерухомості з позицій взаємозв'язку між рентою, податками та іншими доходами від нерухомості, як необхідної передумови розвитку регіонів. Проводиться дослідження механізму земельних платежів як засобу вилучення вкладу землі в загальний результат господарської діяльності та розробка комплексних завдань, які покликані вирішити земельний податок і орендна плата за землю в контексті розвитку регіонів. За допомогою земельних платежів вирішуватиметься комплексне завдання: реалізація статусу держави і муніципалітетів як суб'єктів привласнення частині створюваного з використанням землі продукту, забезпечення раціонального розподілу наявних земельних ресурсів між різними видами їх використання; створення рівних умов діяльності для суб'єктів, для ділянок, що володіють різною якістю; забезпечення вилучення і направлення до відповідних бюджетів рентного доходу створюваного на земельних ділянках з підвищеною якістю; створення фінансової бази для проведення заходів, що забезпечують підвищення якості як території в цілому, так і на окремих її складових частин.

Біографія автора

A. Suray, Черкаський державний технологічний університет

к.е.н., доцент кафедри менеджменту

Посилання

Макконнелл К. Р., Брю С. Л. Економикс: Принципы, проблемы и политика. В 2 т.: Пер. з англ. –М.:ИИНФРА-М, 1996.- 820 с.

Петті В., Сміт А., Рікардо Д., Кейнс Дж., Классика экономической мысли: Сочинения. – М. Издательство Эксмо-Пресс, 2000. – 569 с.

Економічний словник-довідник / За ред. д.е.н., проф. С.В. Мочерного. – К.: Феміна, 1995. – 368 с.

Податковий кодекс від 2 грудня 2010 року [Із змінами, внесеними згідно із Законом № 206-VIII від 13.02.2015 року].

Никітін А., Стєпанов М. Податкові пільги, що стимулюють підприємницьку діяльність в розвинених країнах заходу // Світова економіка і міжнародні відносини, 2000. – № 11.

Економіка нерухомості: навчальний посібник за заг. ред. І.І.Пилипенка. – К.: Академвидав, 2007. – 627 с.

www.rada.gov.ua – офіційний сайт Верховної Ради України.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті