Основні тенденції та етапи розвитку сфери послуг в Україні.

Автор(и)

  • V. Kovtun Черкаський державний технологічний університет

Ключові слова:

послуга, сфера послуг, етапи розвитку, попит, споживачі

Анотація

В статті розглянуто сутність понять «послуга» та «сфера послуг». Проаналізовано основні етапи розвитку сфери послуг в Україні як дореволюційний та післяреволюції. Досліджено, що розвиток сфери послуг в Україні значною мірою визначив процес трансформації моделі економіки. Визначено основні тенденції сучасного розвитку сфери послуг в Україні: реструктуризація споживчого попиту на послуги; інтенсивний розвиток інформаційно-телекомунікаційних послуг; внутрішньовидова диверсифікація послуг; міжвидова інтеграція послуг; формування сервісних комплексів. Досліджено рівень розвитку сфери послуг України та її регіонів. Визначено актуальні проблеми розвитку сфери послуг в Україні. Досліджено динамічний розвиток сфери послуг, який спричинений науково-технічним прогресом, зокрема його технологічною складовою. Запропоновано ряд завдань для підтримки розвитку сфери послуг, що полягає у створенні реальних можливостей, кадровому забезпеченні розвитку, здійсненні заходів в галузі інвестиційної політики.

Біографія автора

V. Kovtun, Черкаський державний технологічний університет

к.е.н., начальник навчального відділу

Посилання

Котлер Ф. Маркетинг от А до Я: 80 концепций, которыедолжен знать каждый менеджер/ Ф. Котлер. – М., 2010 г.. – 320 с.

Козик В. В. Міжнародна економіка та міжнародні економічні відносини : практикум / В. В. Козик, Л. А. Панкова, О. Ю. Григор’єв, А. О. Босак. — К. : Вікар, 2006. — 589 с.

Філіпенко А. Основні проблеми економіки розвитку : пер. з англ. / А. Філіпенко, В. Геєць, І. Крючкова, Е. Ліанова, В. Опарін, В.

Федорова. — К. : Либідь, 2003. — 684 с.

Офіційний сайт Державного служби статистики України – [Електроний ресурс] – Режим доступу: www.ukrstat.gov.ua

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті