Основні тенденції розвитку інноваційного та наукового потенціалу регіонів України

Автор(и)

  • S. Greben КРУ у Черкаській області

Ключові слова:

розвиток, регіон, інновація, наука, інноваційна діяльність, наукова діяльність, інноваційний розвиток, науковий розвиток

Анотація

В статті розглянуто основні особливості та функціонування інноваційної та наукової діяльності в регіональному розрізі за такими основними показниками їх розвитку, а саме: кількість організацій, що проводили наукові та науково-технічні дослідження і розробки; кількість організацій, які виконують наукові та науково-технічні роботи; розподіл кількості організацій, що виконували наукові та науково- технічні роботи, за секторами діяльності; розподіл організацій за галузями наук; кількість виконаних наукових та науково-технічних робіт за напрямками; кількість інноваційно-активних промислових підприємств; кількість працівників наукових організацій; кількість виконавців наукових та науково-технічних робіт; розподіл загального обсягу витрат за напрямами інноваційної діяльності; фінансування витрат на виконання наукових та науково-технічних робіт за джерелами фінансування; обсяг реалізованої інноваційної продукції. Визначені ключові проблеми у формуванні й реалізації державної інноваційної політики в Україні.

Біографія автора

S. Greben, КРУ у Черкаській області

начальник відділу

Посилання

Гросул В.А. Проблеми інноваційної діяльності в Україні / В.А. Гросул // Бюлетень Міжнародного Нобелівського економічного форуму. – 2010. – № 1 (3).– Т. 1. – С. 76–82.

www.ukrstat.gov.ua – офіційний сайт Державного служби статистики України.

Арутюнян С.С. Інноваційна складова нової моделі економічного розвитку України у посткризовий період / С.С. Арутюнян, Р.Р.

Арутюнян // Вісник національного університету ,,Львівська політехнікаˮ. – 2010. – № 691. – С. 253–257.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті